1. Bilik Sea View dan Bilik Non Sea View, sebilik tidak boleh melebihi dari 6 orang termasuk bayi, kanak-kanak dan dewasa. Bagi Bilik Semi Sea View, sebilik tidak boleh melebihi 8 orang termasuk bayi, kanak-kanak dan dewasa. Sila tempah bilik tambahan jika melebihi 6 orang untuk Bilik Sea View / Bilik Non Sea View dan 8 orang untuk Bilik Semi Sea View. Booking dibatalkan sekiranya melebihi had. Mohon kerjasama dari pihak tuan/puan.
 2. Homestay Impiana tidak boleh melebihi dari 20 orang termasuk bayi, kanak-kanak dan dewasa, manakala Homestay Amansara tidak boleh melebihi dari 15 orang termasuk bayi, kanak-kanak dan dewasa. Booking dibatalkan sekiranya melebihi had. Mohon kerjasama dari pihak tuan/puan.
 3. TIDAK DIBENARKAN MEMASAK DIDALAM BILIK ATAU DIMEJA LUAR. Memasak ditempat BBQ Standing disediakan (BBQ / tempat BBQ dihadkan sepanjang PKPP bagi mematuhi SOP dari MITI). Penyewa Homestay Impiana dan Homestay Amansara boleh memasak didapur & tempat BBQ Standing yang disediakan. Mohon kerjasama dari pihak tuan/puan.
 4. Check in 2 petang dan check out 11.30 pagi.
 5. TUALA TIDAK DISEDIAKAN. EXTRA bantal, selimut dan toto tidak disediakan.
 6. Arang dan jaring untuk BBQ tidak disediakan. Jaring 1×2 kaki.
 7. KHEMAH TIDAK DIBENARKAN.
 8. KARAOKE TIDAK DIBENARKAN. Mohon kerjasama dari pihak tuan/puan.
 9. Tempat BBQ (BBQ Standing) disediakan (Dihadkan sepanjang PKPP).
 10. TV hanya untuk USB sahaja. USB disediakan.
 11. Deposit tidak akan dikembalikan (DEPOSIT BURN) bagi sebarang pertukaran tarikh (POSTPONE) atau room cancellation atau deposit bawa kepada bilik lain disebab mana-mana bilik cancel juga TIDAK DIBENARKAN. Pihak anda perlu menanggung kerugian (DEPOSIT BURN) kerana customer lain tidak dapat membuat tempahan untuk tarikh tersebut di dalam website / pihak chalet telah menolak customer lain yang ingin membuat tempahan pada tarikh berkenaan dimana chalet juga menanggung lebih lagi kerugian akibat daripada ketidak hadiran untuk tempahan anda.
  Segala permohonan POSTPONE / REFUND TIDAK AKAN DILAYAN. Sila beri kerjasama.
 12. Tempahan akan dibatalkan sekiranya staff kami mendapati customer melebihi had bilik (tiada penambahan bilik) dan deposit tidak akan dikembalikan.
 13. Kerusi / meja / tempat grill BBQ atau sebarang peralatan chalet tidak dibenarkan dibawa ke pantai. Jika ada yang hilang atau patah, pelanggan perlu bertanggungjawab dengan membayar ganti rugi.
 14. Tempat letak kereta / motor disediakan untuk kemudahan. Parking diatas risiko anda sendiri. Pihak Chalet tidak bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan atau kerosakan kepada kenderaan anda.
 15. Tetamu dari luar tidak dibenarkan.*
 16. Pihak Chalet tidak bertanggungjawab bagi sebarang kemusnahan / kematian / perkara yang tidak diingini yg disebabkan oleh bencana alam.
 17. Segala urusan di Teluk Senangin dikendalikan oleh staff di sana, no tel: 0134226933.
 18. Deposit RM50 akan dikenakan kepada customer semasa check in bagi setiap bilik atau homestay. Deposit akan dipulangkan setelah staff memeriksa tiada masalah / kerosakan kepada bilik selepas customer check out.

Mohon beritahu sekiranya keadaan bilik kotor/ tidak kemas / tilam / katil rosak dan lain-lain.

Terima kasih dari Chalet Casa Impiana.